200 χρόνια ελληνικού τραγουδιού: Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Molto Radio

200 χρόνια ελληνικού τραγουδιού: Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ανεβαίνει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και προσφέρει μια μοναδική παράσταση για την πορεία και την εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού στο διάβα των 200 χρόνων από την Εθνική παλιγγενεσία.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τιμά τα 200 χρόνια ελληνικού τραγουδιού στο κλείσιμο του επετειακού έτους, με τον μεγάλο δημιουργό να μεταφέρει στη σκηνή του ΜΜΘ κάτι απ΄τα ιστορικά πλέον podcasts που μας χάρισε στην διάρκεια της χρονιάς.

Πρόκειται για μια αφήγηση που στρέφει το βλέμμα πάνω στην τέχνη της ελληνικής τραγουδοποιΐας από τα δημώδη άσματα των αρχών του 19ου αιώνα έως την λεγόμενη «έντεχνη σκηνή» των ημερών μας.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μας λέει ότι «η τραγουδισμένη μας ζωή 200 χρόνια τώρα, υπερβαίνει τις συγκρούσεις και τα αδιέξοδα του πολιτικού μας βίου γιατί κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το κοινό μας αίσθημα για τον τόπο κι ολοζώντανη την ελληνική λαλιά με τουρκοκρατίες, φραγκοκρατίες, σεισμούς, λοιμούς και διχασμούς και ίσως αυτό να ναι το μεγαλύτερο μας κατόρθωμα».

Μαζί του θα βρίσκονται η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Φώτης Σιώτας, η MOYSA-Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και η Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου και το πολυφωνικό συγκρότημα ΔΙΩΝΗ.

Συντελεστές

Επιμέλεια: Διονύσης Σαββόπουλος

Τραγουδούν:
Διονύσης Σαββόπουλος
Ελένη Τσαλιγοπούλου
Φώτης Σιώτας
ΔΙΩΝΗ
Ενορχηστρώσεις: Αντώνης Σουσάμογλου, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Πάνος Κοσμίδης

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΜΜΘ
Μουσική διεύθυνση: Θα ανακοινωθεί

Συμμετέχουν:
Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης
Διδασκαλία χορωδίας Μαίρη Κωνσταντινίδου
Παιδική Χορωδία Ι.Ν. Κυρίλλου & Μεθοδίου
Διδασκαλία χορωδίας Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου.

Η φωτογραφία του Διονύση Σαββόπουλου χρησιμοποιείται με την ευγενική παραχώρηση του κ. Κ. Κουτάγιαρ.

* Όλες οι παραγωγές είναι covidfree καθώς οι θεατές εισέρχονται στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 180 ημέρες μετά από αυτόν. Για ανήλικους από 4 έως 17 ετών χρειάζεται self-test 24 ωρών. Εντός των χώρων του Οργανισμού τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Molto Radio Όλα...πολύ! Μουσική Συνεντευξεις Νέα

>