Όλια Ελευθερίου – ” Beat Steps”

Molto Radio

Όλια Ελευθερίου – ” Beat Steps”

”Το όνομά μου, είναι σύντομο, Όλια. Γεννήθηκα σε μια θεσσαλική επαρχιακή πόλη, την Λάρισα και μεγάλωσα σε μια διπλανή, τα Τρίκαλα. Στα Τρίκαλα τελείωσα το σχολείο και όταν πέρασα στις πανελλήνιες, ο δρόμος με έφερε πιο νοτιοδυτικά, στην Πάτρα. Εκεί σπούδασα στο Θεατρικών Σπουδών και συνέχισα τις σπουδές μου, με ένα μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Στο εν τω μεταξύ, όλα αυτά τα χρόνια, ασχολήθηκα ενεργά με το ερασιτεχνικό θέατρο, τον εθελοντισμό αλλά και το web-radio. Μετά από ένα κύκλο 8 χρόνων που έμενα σε άλλες πόλεις, αποφάσισα να επιστρέψω στην πόλη που μεγάλωσα και από όπου στην οποία κατάγομαι ώστε να είμαι κοντά στους δικούς μου και να εργαστώ, τα Τρίκαλα. Πάμε όμως από την αρχή, στα πρώτα μου σχολικά χρόνια …..”

-Όλια,γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το ραδιόφωνο;

Το 1993 το θυμάμαι ως ένα από τα αγαπημένα μου παιδικά χρόνια, αν και ήμουν μόλις 4 ετών, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως θυμάμαι τον εαυτό μου να μην μπορεί να ηρεμήσει αν δεν είχε κοντά του, το αγαπημένο του αντικείμενο, δηλαδή το ραδιόφωνο. Ήταν τέτοια η αγάπη μου (και είναι), που δεν με συναγωνίζονταν κανείς, μιας που πολλές φορές έβαζα «στοίχημα» ότι θα πετύχαινα σωστά από την εισαγωγή και μόνο του τραγουδιού, τον τραγουδιστή. Στα μετέπειτα χρόνια ακολούθησε η εποχή που πήγαινα με walkman στο σχολείο, ώστε να ακούω στα διαλλείματα κυρίως, την αγαπημένη μου μουσική.

-Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει κάποιος, για να γίνει ραδιοφωνικός παραγωγός;

Κατά την άποψή μου, ένας ραδιοφωνικός παραγωγός πρέπει να έχει γνώσεις σφαιρικές γύρω από την μουσική, από όλα τα είδη, κριτική ματιά, να είναι επικοινωνιακός , ευγενικός και πρόσχαρος ως προς το ραδιοφωνικό κοινό, ακόμα καλό είναι να κατέχει τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις (προγράμματα μίξης, εγγραφής, playlist, λειτουργικός εξοπλισμός κ.τ.λ) και να έχει την διάθεση να αναζητά και να υποστηρίζει το μουσικό είδος που έχει ο ίδιος επιλέξει και τον εκφράζει περισσότερο.

-Τι θέλεις να βγάλεις μέσα από τη ραδιοφωνική σου εκπομπή;

Προσωπικά μέσα από την εκπομπή μου Beat Steps, θέλω να δώσω περισσότερη χαρά και ρυθμό στις ζωές των ανθρώπων που την ακούν, να τους ενημερώνω για ότι νέο συμβαίνει στον κόσμο και να δίνω τον λόγο σε νέους καλλιτέχνες. Μέχρι στιγμής, δεν θα μπορούσα να πω πως έχω κάποια στιγμή που να ξεχωρίζω μέσα από τις εκπομπές μου, αυτό όμως δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν μπορεί να αλλάξει και να προκύψει στην πορεία. Το Ιδανικό ραδιόφωνο για εμένα είναι αυτό που καταφέρνει και είναι διαχρονικό, δηλαδή αυτό που συντηρεί την σχέση παραγωγών και ακροατών μέσα στα χρόνια.

-Αν µπορούσες, ποιον θα έφερνες καλεσµένο στην εκποµπή σου και γιατί.

Θα ήθελα να πω πως θα ήθελα να φέρω όχι έναν, αλλά πολλούς νέους καλλιτέχνες στην εκπομπή μου για να μιλήσουν για την δουλειά τους , είτε είναι μουσικοί είτε όχι. Θεωρώ πως το ραδιόφωνο μπορεί και πρέπει να δώσει μέσα από την δύναμη του λόγου αυτή την προβολή που αξίζουν χιλιάδες άνθρωποι εκεί έξω.

-Τι αγαπάς και τι µισείς στο ραδιόφωνο;

Το μόνο αρνητικό θα μπορούσε να έχει το web-radio, είναι το ίδιο το διαδίκτυο , μιας που και καμιά φορά μπορεί να κάνει διακοπές και να δημιουργεί χρονικά κενά.

-Γιατί πρέπει να ακούσουν οι ακροατές την δική σου εκπομπή;

Αν σας διαπνέει η χορευτική διάθεση, είτε των τελευταίων εποχών είτε παλαιότερων, και η έννοια της ομαδικότητας-παρέας δεν σας είναι ξένη, σας περιμένω όχι μόνο να ακούσετε την εκπομπή, αλλά και να αφήσετε το μήνυμά σας μέσα από την ιστοσελίδα που υπάρχει στα social.

 

Όλια , σε ευχαριστώ!

Maria Storck

Molto Radio Όλα...πολύ! Μουσική Συνεντευξεις Νέα

>