Ξενοφών – ” Έν λευκό”

Molto Radio

Ξενοφών – ” Έν λευκό”

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το ραδιόφωνο;

Από μικρός μου άρεσε να ακούω ραδιόφωνο αλλά δεν ήμουν φανατικός ακροατής κάποιας συγκεκριμένης ραδιοφωνικής εκπομπής, όταν όμως μπήκα στην εφηβεία καθώς έψαχνα να ακούσω κάποιο τραγούδι Ελληνικής ροκ έπεσα πάνω σε έναν ραδιοφωνικό παραγωγό που δεν εκπομπή του είχε αποκλειστικά Ελληνόφωνο ροκ και κατά κάποιο τρόπο μαγευτικά και από τότε έγινα ο πιο φανατικός ακροατής. Έχω ακόμα τις κασέτες που είχα ηχογράφηση με τις εκπομπές του. Αυτό με έκανε να αγαπήσω το ραδιόφωνο ακόμα πιο πολύ. Βέβαια την τελική μου απόφαση στο να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο την πήρα όταν πλέον διαπίστωσα μετά λείπεις μους ότι οι εκπομπές που σχετίζονται με το Ελληνόφωνο ροκ πλέον ήταν απειροελάχιστες.

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει κάποιος, για να γίνει ραδιοφωνικός παραγωγός;

Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται κάποιος να έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ώστε να είναι ραδιοφωνικός παραγωγός πλην του να έχει μια σχετική ευράδεια λόγου.

Τι θέλεις να βγάλεις μέσα από τη ραδιοφωνική σου εκπομπή;

Ενδιαφέρουσα ερώτηση, όπως ανέφερα παραπάνω ότι πλέον οι εκπομπές στο ραδιόφωνο με αποκλειστικά την Ελληνόφωνη Ροκ μουσική είναι ελάχιστες, θα επιθυμούσα να κάνω τον κόσμο να αγαπήσει ξανά την Ελληνόφωνη Ροκ μουσική.

Υπάρχει κάποια έντονη ανάμνηση κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής σου εκπομπής;

Τώρα με πας πίσω χρόνια. Θυμάμαι την πρώτη μου εκπομπή, είχα τέτοιο άγχος που βρήκα στον αέρα και θα με άκουγε κόσμος που πολλές φορές ξεχνούσα να κλείσω το μικρόφωνο.

Πώς είναι το ιδανικό ραδιόφωνο για σένα?

Το ιδανικό ραδιόφωνο θα πρέπει να έχει ενδιαφέρουσα θεματολογία, αντικειμενικότητα, δυναμική ροή λόγου, πολυφωνία και χαρακτηριστική μουσική, συμβαδίζοντας πάντα με τις ανάγκες της εποχής.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος σου στον αέρα.

Ήταν στην πρώτη ή δεύτερη εκπομπή που έκανα όταν ξεκίνησα, έχω βγει στον αέρα τελειώνω τα σχόλια μου και εκείνη την στιγμή χτυπάει το κινητό μου και χωρίς να έχω βρει εκτός αέρα άρχισα να μιλάω με αποτέλεσμα την όλη η συζήτηση να την ακούν και οι ακροατές. Όταν το συνειδιτοποήσα ντράπηκα πολύ. Βέβαια δεν έχασα την ψυχραιμία μου και συνέχισα την εκπομπή μου κανονικά.

Αν µπορούσες, ποιον θα έφερνες καλεσµένο στην εκποµπή σου και γιατί.

Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που θα ήθελα να φέρω… Βέβαια σίγουρα θα ήθελα να κάνω μια συνέντευξη στον Παύλο Παυλίδη γιατί την εποχή που είχε τα ξύλινα σπαθιά έπαιζε μουσική πολύ μπροστά από την εποχή του και επηρέασε όλο το κίνημα της Ελληνόφωνης ροκ σκηνής.

Τι αγαπάς και τι µισείς στο ραδιόφωνο

Όπως είχε πει σε μια συνέντευξή της η Μέρη Μανζιέρη ραδιοφωνικός παραγωγός “Το ραδιόφωνο είναι ο μικρόκοσμος των ονειροπαρμένων. Τη στιγμή που φοράμε τα ακουστικά μας μπαίνουμε σε έναν άλλο κόσμο. Κλεινόμαστε μέσα στη δική μας πραγματικότητα και την κατευθύνουμε μέσα από την αλληλουχία της μουσικής. Στο ραδιόφωνο μπορούμε να αναγάγουμε την κακοκεφιά σε ιδανικές συνθήκες εκπομπής. Στίχοι και νότες παίζουν μαζί μας, μας καθρεφτίζουν. Είναι η πολυτέλεια να σε ακολουθεί σε κάθε ψυχική κατάσταση, να σε εκθέτει, να σε στραγγίζει κι ύστερα να σε καψουρεύει. Μέχρι την επόμενη φορά…”

Αυτή την μαγεία αγαπώ.

Σε σχέση με τον αν μισώ κάτι στον ραδιόφωνο όσο και αν το σκεφτώ δεν μπορώ να βρω κάτι.

Γιατί πρέπει να ακούσουν οι ακροατές την δική σου εκπομπή.

Θεωρώ το πρέπει είναι μια λέξη που δεν ταιριάζει στο ραδιόφωνο. Το ραδιόφωνο είναι ιδέα – μαγεία. Ένας λόγος είναι η Ελληνόφωνη Ροκ. Είναι μια μουσική σκηνή που έχω ακούσματα από μικρός και ήμουν τυχερός και την έζησα στην χρυσή της εποχή. Έτσι λοιπόν έχω αρκετή γνώση του χώρου και βάζων κομμάτια τα οποία δεν είναι από τα πολύ γνωστά συγκροτήματα.

Molto Radio Όλα...πολύ! Μουσική Συνεντευξεις Νέα

>