Ελένη Καβαζίδου – ”Πόρτες”

Molto Radio

Ελένη Καβαζίδου – ”Πόρτες”

Ελένη,γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το ραδιόφωνο;
Είναι μία πρόκληση για εμένα να δομήσω τη σκέψη μου με έναν νέο τρόπο, τον ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ… να παίξω με τη δύναμη του λόγου, του ήχου… της φωνής… και να αξιοποιήσω τις οργανωτικές μου δεξιότητες καθώς επίσης να επικοινωνήσω με το κοινό μου σχετικά με σύγχρονα φλέγοντα θέματα που μας αφορούν όλους και θαρρώ, ως πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια, να προσφέρω κάτι σημαντικό στην ευρύτερη κοινότητα ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα.

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει κάποιος, για να γίνει ραδιοφωνικός παραγωγός;
Η όρεξη, η αγάπη και η επιθυμία είναι τα αρχικά βασικά συστατικά.
Κατόπιν, έπεται και συνεπάγεται η εστίαση της εκπομπής σε συγκεκριμένα θέματα ή ύφος ώστε να αποκτήσει ταυτότητα. Η ταυτότητα της εκπομπής είναι αυτή που θα διαμορφώσει και το πλήθος καθώς και ΄τυπο των ακροατών.

Τι θέλεις να βγάλεις μέσα από τη ραδιοφωνική σου εκπομπή;
Με ενδιαφέρει αρχικά να απολαμβάνει κάποιος τη μουσική ροή και να του αρέσουν τα μουσικά ακούσματα που επιλέγω.

Η ραδιοφωνική μου εκπομπή βαπτίσθηκε με το όνομα ΠΟΡΤΕΣ γιατί προσανατολίζομαι σε μία διαθεματική, πολυφωνική και διαπολιτισμική προσέγγιση του ακουστικού περιεχομένου, καθώς συνάδει με τον χαοτικό χαρακτήρα μου.

Η ταυτότητα στις πόρτες που ανοίγονται, ο κοινός τόπος καλύτερα, αφορά στη φιλοσοφική διάσταση και προβληματισμούς που θα ανέρχονται στο μικρόφωνο ανά εκπομπή.

Επειδή η νομοτέλεια και το κλειστό κύκλωμα με πνίγουν, η εκπομπή είναι ανοικτού κυκλώματος και μεταλασσόμενη μέσα στον χρόνο με προεκτάσεις στο άπειρο και στο άγνωστο, διατηρώντας όμως σταθερή ταυτότητα εντός της βασικής αρχής περί φιλοσοφικής προσέγγισης των θεμάτων που θα θίγονται.

Το μουσικό ταξίδι ανά εκπομπή σταδιακά θα αποκτά συγκεκριμένο χαρακτήρα ανά μήνα. Αυτό το διάστημα ασχολούμαι με την κατηγοριοποίηση και εμπλουτισμό του μουσικού καταλόγου της εκπομπής.

Υπάρχει κάποια έντονη ανάμνηση κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής σου εκπομπής;
Οι μουσικές αναμνήσεις είναι οι μουσικές εισόδου και εξόδου που σημειολογούν την αρχή και το τέλος της εκπομπής. Δηλαδή, στην αρχή και στο τέλος ακούγονται πάντα συγκεκριμένες μουσικές ώστε να είναι εύκολο κάποιος να καταλάβει πότε αρχίζει και πότε τελειώνει η εκπομπή σε κάθε περίπτωση που χάνεται στο απυρόβλητο της χρονικής αδιαφορίας.

Πώς είναι το ιδανικό ραδιόφωνο για σένα?
Αυτό που έχει πολλούς και φανατικούς ακροατές!

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος σου στον αέρα.
Οι παύσεις, οι επαναλήψεις και οι συγκοπές στη ροή του λόγου μου…

Μίλησε μας για την εκπομπή σου
Θαρρώ ήδη απάντησα;….

Με ενδιαφέρει να βρω έναν τρόπο που θα επικοινωνώ και συζητώ με το κοινό μου, Είμαι ακόμη σε περίσκεψη σχετικά με τον τρόπο που θα επιδιωχθεί και επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Αν µπορούσες, ποιον θα έφερνες καλεσµένο στην εκποµπή σου και γιατί.
Καλλιτεχνικές φιγούρες, πρότυπα προς μίμηση, πρόσωπα από τα οποία έχουμε να μάθουμε και πιθανόν να αποτελέσουν, είτε σημεία αναφοράς αυτοαξιολόγησης είτε, πηγή έμπνευσης για όσα οραματιζόμαστε ή σχεδιάζουμε στο μέλλον.

Τι αγαπάς και τι µισείς στο ραδιόφωνο
αγαπώ τη μουσική
μισώ το πολύ μπλα μπλα

Γιατί πρέπει να ακούσουν οι ακροατές την δική σου εκπομπή.
Γιατί έχω να τους πω… για τις πόρτες, εκείνες τις πόρτες που συνδέονται με όσα αγαπάμε… τα όνειρά μας..
Χαμένα και νέα όνειρα, πάντα υπάρχουν στο μυαλό, μέσα στη φαντασία… κι η φαντασία διανθίζει μέσ’ απ’ τη μελωδία
.Η αρμονία της ψυχής εάν μπορεί να υπάρξει, είναι πολύ πιο πιθανό, κανείς… το όνειρο να αδράξει

Ελένη,ευχαριστώ πολύ!
Maria Storck

Molto Radio Όλα...πολύ! Μουσική Συνεντευξεις Νέα

>