“Αναμνήσεις” στη δισκογραφική δουλειά του Κώστα Ξυλά

Molto Radio

“Αναμνήσεις” στη δισκογραφική δουλειά του Κώστα Ξυλά

Χρόνια πριν, εισπνέοντας ικαριώτικους αέρηδες και αθηναϊκά σεκλέτια, ο Φώντας Ξυλάς κατέγραφε σ’ ένα παλιό μαγνητόφωνο τις μελωδίες της νιότης του – έρωτες, θάλασσα κι ελπίδες…

Χρόνια μετά, Κέρκυρα πια, ο γιος του, Κώστας, θ’ ανακάλυπτε σ’ ένα ξύλινο συρτάρι την παλιά, low noise κασέτα. Άκουσε. Μαγεύτηκε. Συγκινήθηκε. Και, όταν έφθασε το πλήρωμα, υλοποίησε, με πολύ μεράκι και φροντίδα, το παιδικό του στοίχημα: μια πλήρης δισκογραφική δουλειά, σε δική του ερμηνεία και σύγχρονες ενορχηστρώσεις. Χαρίζοντας κάτι από το δρόσο μιας εποχής, που πάντα θα μας λείπει και μια τιμή στον άνθρωπο, που του ‘κανε τη μουσική, λιμάνι κι απανέμι. Τον πατέρα του…

Έντεκα τραγούδια του Φώντα Ξυλά, σε στίχους Γρηγόρη Λακιού, Γρηγόρη Κύργιου, Αύρας Τσαμπή και Φώντα Ξυλά, ερμηνεία Κώστα Ξυλά, ενορχήστρωση Θαλή Τριανταφύλλου και συμμετοχή, ακόμα, σημαντικών ονομάτων της ελληνικής, μουσικής σκηνής (Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Νάντια Καραγιάννη, Ευανθία Κρητικού).

Έντεκα τραγούδια, βγαλμένα, θαρρείς, από κόπια παλιάς ελληνικής ταινίας, γεμάτα απ’ τον ρομαντισμό, την αυθεντικότητα και τα ονειροπόλα αρώματα των 70s, άρχισαν ήδη το ταξίδι τους.

Ερμηνεία: Κώστας Ξυλάς
Συμμετέχουν: Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Νάντια Καραγιάννη, Ευανθία Κρητικού.
Μουσική: Φώντας Ξυλάς
Εξώφυλλο: Φώντας Ξυλάς
Στίχοι: Γρηγόρης Λακιός, Γρηγόρης Κύργιος, Αύρα Τσαμπή, Φώντας Ξυλάς
Ενορχήστρωση: Θαλής Τριανταφύλλου

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Τατασόπουλος (μπουζούκι), Γιάννης Εκμεκτζόγλου (κιθάρα), Θανάσης Ζαχαρόπουλος (κιθάρα), Νίκος Χριστοδουλής (κρουστά), Νίκος Κρητικός (κορνέτα).

Το video clip του τραγουδιού “Περίμενε το καλοκαίρι”

Οικογενειακή υπόθεση της οικογένειας Ξυλά το βίντεο κλιπ που μόλις κυκλοφόρησε και πρωταγωνιστει η Φαίη Ξυλά, ένα τραγούδι σε στίχους και μουσική του πατέρα της, Φώντα Ξυλά και τραγουδάει ο αδερφός της Κώστας Ξυλάς.

Δροσερό, με μια δόση νοσταλγίας και πολλές αγάπη ήρθε να μας θυμίσει το καλοκαίρι μέσα μας και την ελπίδα που κρυφοκαίει σε όλους, για διαφορετικούς λόγους στον καθένα.

Molto Radio Όλα...πολύ! Μουσική Συνεντευξεις Νέα

>